PODIJELI

Jednom pakistanskom dečaku žena kod koje zaposlen odsjekla je šaku kako bi ga “naučila lekciju” jer je tražio platu.

Trinaestogodišnji Irfan iz Šeikhupura radio je kod Šafkat Bibi za platu u iznosu od 3.000 rupija (oko 40 evra) na poslovima hranjenja stoka i održavanja njene kuće.

Kada je dječak zatražio da mu isplati novac, ona mu je odsjekla desnu šaku mašinom za sječenje stočne hrane, prenosi “Independent”.

Dječakova majka je izjavila da je njenom sinu “odsječena šaka kako bi naučio lekciju da ne traži platu ukoliko nije završio svoj posao”.

Dječak je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu, ali ljekari nisu uspeli da mu spasu povrijeđenu šaku.

Russia Today javlja da je lokalna policija prvobitno odbila da registruje slučaj protiv Šafkat Bibi.

Međutim, dječakova majka se obratila višim organima, a incident je navodno privukao pažnju Šahbaza Šarifa, glavnog ministra Pundžaba.

On je tražio policijski izvještaj zbog tog incidenta i njihove neaktivnosti, navodeći da se sa počiniocima mora postupiti u skladu sa zakonom.

Deset dana poslije incidenta, slučaj je konačno pokrenut.Predsjednik vrhovnog suda Pakistana, Mian Sakib Nisar, preuzeo je slučaj u svoje ruke, zahtijevajući da policija Pandžaba podnese izvještaj o tome u narednih 48 sati.

Prema podacima koje ima američka vlada, tri četvrtine djece starosti od 10 do 14 godina u Pakistanu radi u agrikulturi, navodi “Independent”.