PODIJELI

Dženaza tragično stradalim Safetu Mehiću (51), Saši Ibrahimoviću (41) i njegovom sinu Vedinu (13) nije zakazana jer je Tužilaštvo TK, na zahtjev porodice, naredilo uzimanje uzoraka krvi od najbližih srodnika da bi se obavila DNK identifikacija.

Naime, na zgarištu vikendice pored jezera Sniježnica u Teočaku pronađen je mali broj posmrtnih ostataka Safeta, Saše i Vedina, čija su tijela, nakon gušenja dimom, u potpunosti izgorjela.

– Mi smo bili pripremili sve što je potrebno za dženaze. Međutim, kako nam je rečeno, na posljednji ispraćaj naših sumještana morat ćemo čekati najmanje mjesec, kazao je Vehid Hadžić, sekretar mjesne zajednice Srednja Trnova kod Ugljevika.

U međuvremenu su u Srednju  Trnovu stigle sestre Saše Ibrahimovića Hasiba i Hamida, koje borave s bratićima Alenom (14) i Tajsirom (12).

Također, u Tuzlu je stigla i supruga Safeta Mehića, koja je u vrijeme tragedije bila u inozemstvu.

Safet, Saša i maloljetni Vedin u subotu, 15.aprila, boravili su na obalama jezera. Nakon što je pao mrak, oni su prilegli u vikendici. Nažalost, u požaru koji je izbio oko 22 sata oni su izgorjeli. Prema pričama očevidaca, požar je drvenu vikendicu progutao za svega nekoliko minuta.

Vještak, protupožarne struke zadužen je da ispita uzroke požara, a rezultati vještačenja će se Tužilaštvu TK dostaviti u narednim danima.

(Radio Glas Drine/Dnevni avaz)