PODIJELI
Dječaci koji su ekipno osvojili zlato

Sapanjski karatisti prvaci su u našem kantonu ekipno u kategoriji 8-9 godina. Dječaci koji treniraju u KK Bosna, prošle sedmice osvojili su prvo mjesto na kantonalnom takmičenju održanom u Živinicima.

Kapiten ekipe koja je u Sapnu donijela najsjajnije odličje je Zinedin Selimović, a pored njega u ekipi su Hamza Osmanović, Hamza Hamzić i Hasudin Suljić.

Zinedin nam je ispričao da je karate počeo trenirati prije 6 mjeseci, kada je karate klub KK Bosna Kalesija počeo sa radom sa svojim isturenim odjeljenjem u Sapni.

IMG_6931

IMG_6926

„Sviđao mi se taj sport i želio sam da postanem karatista“, kaže Zinedin i dodaje:

„Za ovo vrijeme otkada treniram puno sam toga naučio vezano za karate, a družim se fino i sa svojim vršanjacima. I kada idem na takmičenja upoznam puno djece i lijepo nam bude“, rekao je Zinedin, čija je ambicija u budućnosti crni pojas.

Ilma Nezirović, prema riječima trenera, slovi za najtalentovaniju djevojčicu među sapanjskim karatistima.

„Moja tečišna i tečić su krenuli da treniraju karate i onda su mi kod kuće pokazali nekoliko poteza, tako da mi se to svidjelo i ja sam onda došla na trening i tako je sve počelo“, priča nam ova simpatična djevojčica, kojoj prognoziraju sjajnu karijeru.

IMG_6924

„Na treninzima vježbamo kate i tehnike, a kada se trening završi onda bude prostora da se malo smijemo i pričamo. Moja želja je da u budućnosti svi osvojimo medalje i da ovo bude najbolji klub“, rekla je Ilma.

IMG_6956 IMG_6955 IMG_6954 IMG_6961

Trener u KK Bosna Kalesija Enes Hasanović je ponosan na rezultat koja su djeca ostvarila za svega 6 mjeseci od kada treniraju karate.

„Za to vrijeme smo postigli da su djeca ekipno 8 i 9 godina prvaci Tuzlanskog kantona. Sa tri kantonalna takmičenja su osvojila tri prva mjesta i to je zaista rezultat vrijedan pažnje. Na TK openu, međunarodnom turniru osvojili su treće mjesto, što je takođe izvrstan rezultat“, riječi su trenera Hasanovića.

IMG_6970