PODIJELI

U Kalesiji je jučer održan sastanak načelnika Kalesije Seada Džafića sa Hamzom Yavuzom, predsjednikom Udruženja “Bošnjaci” iz Izmira koji je i vijećnik u Općini Bornova, te Hayriyom Kosova, predsjednicom Udruženja “Balkader Bursa”.

Na sastanku je potpisan i Protokol o saradnji, a bilo je riječi i o otvaranju pogona tekstilne industrije u ovoj općini gdje bi posao dobilo oko 30 žena, ali i izgradnji parka za djecu koji bi nosio naziv “Recep Tayyip Erdogan”.

– Hvala našoj braći i sestrama koji su došlo i posjetili nas. Mi ćemo pronaći lokaciju i zemljište, te potrebnu dokumentaciju, a naši prijatelji će napraviti za našu djecu – kazao je Džafić.

On se nada da će Kalesija u narednom periodu biti bratimljena sa još nekoliko općina u Turskoj kako bi se saradnja popravila, jer su Hamza Yavuz i ostali ranije pomogli u opremanju kabineta informatike u OŠ Memići.

– Mi smo sretni u Kalesiji. Želimo raditi mnoge projekte u Kalesiji, a evo tu je pomoć u otvaranju pogona, ali i izgradnji parka. Također, želimo da žene iz Kalesije i mladi dođu kod nas. Ako Kalesija ima problem, to je ubuduće i naš problem i želimo zajedno da to rješimo – kazao je Yavuz.

Zadovoljna posjetom bila je i predsjednica Udruženja žena “Balkader Bursa” Hayrijye Kosova koja ističe da je ovo početak saradnje sa Kalesijom, te se nada da će načelnik i dalje nastaviti da na ovaj način povezuje udruženja iz Turske i Kalesije, javlja NTV.