PODIJELI

Konvoj humanitarne pomoći “BiH za Siriju“ sa 120 tona brašna nevladine humanitarne organizacije MFS-EMMAUS, jučer je stigao ispred logističkog centra turske organizacije IHH.

U ovaj Centar dolaze svi konvoji pomoći za sirijske izbjeglice, a u okviru logističkog centra nalazi se i velika pekara, gdje se dnevno proizvodi 110.000 lepina, koje se distribuiraju prema sirijskim izbjeglicama, jetimskim porodicama i drugim osobama u stanju potrebe.

Drugi po redu konvoj pomoći MFS-EMMAUS-a sa pet šlepera brašna krenuo je 25. januara, a organiziran je nakon velikog odziva i solidarnosti građana BiH sa narodom Sirije.

Podjećamo da je na području Medžlisa islamske zajednice Zvornik prikuljeno oko 44 tone brašna.

Među onima koji se nalaze u pratnji konvoja je i glavni zvornički imam Haris ef. Mustajbašić, koji nam se javio iz Turske, rekavši:

„Zahvalni smo Allahu dž.š. koji nam je omogućio da budemo od onih koji pomažu one koji su u potrebi. Ovo je jedan u nizu uspješnih projekata koje Islamska zajednica u BiH realizuje u saradnji sa MFS EMMAUS-om.Podržali smo i ovu Akciju prikupljanja brašna za stanovnike Sirije i drago mi je da je Medzlis Zvornik uz Medžlise Živinice, Tuzla i Gracanica bio među prvima koji su se uključili u ovaj projekat.Imajući u vidu da su ovu akciju podržali stanovnici koji su po nekoliko puta u životu ostajali bez ičega time taj čin ima veći značaj.Ovo je simbolična pomoć naspram onoga što partneri EMMAUS-a, tačnije organizacija IHH kao i cijela država Turska rade za narod iz Sirije, ali vjerujemo da je ovo samo početak i da će se ona nastaviti. Svaki učinjeni korak ima svoj bereket. Zato je svaki važan.Molim Allaha dž.š. da nam svima pomogne na putu činjenje dobra za sve ljude, a stanovnicima Sirije da pomogne da što prije dobiju slobodu, mir i blagostanje.“

U našoj galeriji pogledajte slike koje nam je poslao efendija Mustajbašić.