PODIJELI

Danas u BiH pretežno oblačno vrijeme. Više padavina ujutro i u noći na četvrtak. U jutarnjim satima većinom susnježica i snijeg, a preko dana u nizinama i slaba kiša.

Tokom noći na četvrtak, padom temperature zraka, uglavnom će padati snijeg ili susnježica. Očekuje između 5 i 15 litara padavina po metru kvadratnom.

Na jugu prije podne pretežno oblačno. U jutarnjim satima sa slabom kišom, na planinama slab snijeg. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U četvrtak oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom.

Preko dana u nizinama će padati i kiša. Očekuje se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Na jugu pretežno oblačno, a poslije podne smanjenje oblačnosti. Slabije padavine u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 1 do 5°C.

Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U petak prije podne sa snijegom ili susnježicom.

U noći na subotu smanjenje oblačnosti. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno, a u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar prije podne umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.