PODIJELI

Njemački mediji optužili su napadača Real Madria Kristijana Ronalda da je silovao jednu djevojku, a potom joj platio da ćuti o tome.

Nevjerovatne optužbe na račun reprezentativca Portugala iznio je ugledni njemački list “Špigl”, a njih zasniva na navodnim pisanim dokumentima koji su im postali dostupni putem zviždačke platforme “Football Leaks”

Kako navode, Ronaldo je 13. juna 2009. godine silovao djevojku u svom hotelskom apartmanu u Las Vegasu, a potom se dogovorio s njom i platio joj 375.000 dolara da ćuti.

Prema dokumentima “Football Leaksa”, Ronaldo se sa žrtvom nagodio 12. januara 2010. godine, a dogovor je potpisao njegov advokat Karlo Osorio de Kastro.

Djevojka je pristala na sporazum uz jedan uslov: Ronaldo je morao pročitati njeno pismo napisano na šest stranica u kom je napisala sve o svojim osjećajima i povredama koje je zadobila.

Žena, koja je u to vrijeme bila u srednjim dvadesetim godinama je navodni napad prijavila policiji tog dana, ali Ronalda u telefonskom razgovoru nije imenovala nego je samo rekla da se radi o javnoj osobi i sportisti.

Poslije dogovora s Portugalcem je odlučila da povuče prijavu, a njegovim advokatima je dostavila i imena svih ljudi kojima je govorila o navodnom događaju ,pa se pismenim putem obavezala da će uništiti sve dokaze.

“Špigl” je zatražio Ronaldov komentar na navedene optužbe, a u ime Portugalca je komentar dao njegov njemački advokat koji je rekao da se “optužbe koje su implicirane u najsnažnijoj formi moraju odbaciti kao netačne”, kao da će njegov klijent “poduzeti akciju protiv neistinitih činjeničnih tvrdnji i svih povreda njegovih ličnih prava”.