PODIJELI

Mesud Selimović, bh. K1 borac i član tuzlanskog KBV ”Flek Tom – Cat” u martu će u njemačkom Ulmu napasti titulu profesionalnog prvaka svijeta federacije – ISKA.

Njegov protivnik bit će Nijemac turskog porijekla Ibo Topyurek. Riječ je o višestrukom prvaku Njemačke i prvaku svijeta.

– 18. marta ću u njemačkom Ulmu učestvovati u glavnom dijelu ”ZAMZAMFIGHTNIGHT” manfiestacije, gdje napadam titulu profesionalnog prvaka svijeta federacije ISKA. Poziv je stigao od menadžera manifestacije Zahira Tahunovića – rekao je za Faktor Mesud Selimović.

– Vlasnici ISKA federacije su izrazili želju da ja napadam pojas jer sam imao nekoliko uspješnih nastupa po Njemačkoj, pa su mi pružili priliku da napadnem na pojas koji drži njemački predstavnik turskog porijekla Ibo Topyurek. Ja se dobro osjećam, treniram i nadam se da ću biti itekako spreman za ovaj okršaj – dodao je Selimović.

Tuzlanski borac dodaje da je svjestan s kakvim protivnikom će odmjeriti snage.

– Riječ je o iskusnom borcu. Višestrukom prvaku Njemačke i prvaku svijeta. Uglavnom pred mnom nije nimalo lagan zadatak – zaključio je Mesud Selimović.

Meč između Selimovića i Tiyureka radit će se po K-1 pravilima u kategoriji do 86 kilograma.