rgduzivo
Naslovna | Vijesti | BiH | Kakanj: Mladić brutalno ubijen nožem u tuči na glavnoj ulici

Kakanj: Mladić brutalno ubijen nožem u tuči na glavnoj ulici

Kakanj: Mladić brutalno ubijen nožem u tuči na glavnoj ulici

Još se utvrđuje identitet mladića iz Ilijaša koji je kasno sinoć iza ponoći svirepo ubijen nožem ubodom direktno u srce. Prema informacijma očevidaca u ulici Alije Izetbegovića došlo je do prepireke i svađe trojice mladića iz Makedonije i dvojice lokalnih mladića u neposrednoj blizini bivše Poreske uprave u ovom gradu. Navodno da je svađa počela zbog djevojke.
Očevici kažu da je jedan od Makedonaca u jednom trenutku izvadio nož i udario u srce mladića iz Ilijaša koji je pao i na mjestu ostao mrtav. Nakon deset minuta prevezen je u Dom zdravlja Kakanj gdje je dežurni ljekar mogao samo konstatovati smrt. Drugi momak S.Š iz Kaknja (34) zboden je u vrat i dva puta u predjelu leđa. I on je od zadobijenih rana pao i, nezvanično, jedan od policajaca koji je dotrčao na mjesto ovo događaja odnio je u rukama povrijeđenog do Doma zdravlja Kakanj odakle je transpotrovan u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Tokom noći nad njm su izvršene tri operacije i nakon toga prevezen je u KCUS u Sarajevo i prema posljednjim informacijima nalazi se van životne opasnosti. Da se radilo o teškim povredama govori i podatak da je primio 1,7 litra krvi tokom operacije.

Odmah po dojavi o ovom teškom ubistvu policija je privela dvije osobe osumnjičene za ubistvo i to S.J (48) i A.V (18) iz Makedonije. Nakon davanja iskaza odmah su predati nadležnom Kantonalnom tužilaštvu u Zenici. Istraga o vom nemilom događaju je u toku.

Unesite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Scroll To Top